1. דובון עם שיער פלאף בן-גוריוני וחליפה (טוב, מפית). צילום - ברוס וובר; 2. אם בכל בית היתה מנורה כזו, העולם היה נראה אחרת (מהפליקר הזה); 3. הצעה בלתי מגונה בעליל (לוליטה); 4. פסל של The Glue Society (ותודה ליותם הדר על תיקון הטעות שהופיעה כאן קודם), על חוף באוסטרליה (ברור); 5. האוטו-גלידה הכי מגניב בעולם נכון לשנת 2009 (התמונה מכאן). השם: Coolhaus, על שם לא אחר מארכיטקט העל רם קולהאס (שמוכר, בין השאר, משיתוף הפעולה הצמוד שלו עם מיוצ'ה פראדה. הגרסוניירים בעלי העין החדה הרחיבו כאן על אחת מהתחנות האחרונות של השת"פ המרתק הזה, וחוץ מזה מומלץ סתם לקפוץ לאתר המשרד ולבהות). הגלידה הקולהאסית היא סוג של מיני-קוקילידה מתוכננת בקפידה, כיאה להשראה הארכיטקטונית שהיא תולדה שלה, וכמו שאפשר לראות - הרכב שבו מניידים את העניינים הוא חתיכת יצירה כשלעצמו (הנה החמוד הזה מעוד זווית). והקצפת? - שהרי ברור שצריך קצפת לדיון כזה - השמות של הטעמים המוצעים, שקשורים קשר הדוק לאבות הארכיטקטורה המודרנית. כדור (כלומר, קובייה) של Frank Berry House, גבירתי? ומה עם Mies Vanilla Rohe בשביל האדון?
[הערה אחרונה לסיום: המפית - אכילה גם היא. איים *סו* נוט קידינג]
6 תגובות:
מעולה.
אין על גלידה בחורף.
קלאסי.
גלידה היא מצילת חיים!ומונעת כאבי גרון (אולי)...
במיוחד זו של "וניליה", לאחר התנזרות ארוכה ביקרתי שם, ויש טעם גאוני של עוגת פרג?! שלא נדבר על ההברקה שהייתה להם בקיץ- פיטנגו*, מתוק ונוסטלגי.
איכשהו.... השם רם קולהאס מעורר בי תמיד יראת כבוד, ואיכשהו, היצירה שלו לא מדברת אליי כמעט בכלל.... מוזר.
אפילו למשל האוטו גלידה הזה. הדבר הכי טוב שאני יכולה למצוא בו זה שהוא לא נראה כמו שאר האוטואי גלידה שיש, שנראים זוועה.
אבל נייר אכיל? טוב, חייבים להעריץ אותו על זה.....
חני
רם קולהאס! הפוסטמודרניסט המתוחכם ביותר שברא ארץ הגאודה. גו רם!
גלידה בהשראת ארכיטקטורה? ואני חשבתי שאני יודעת דבר או שניים על אדריכלות...
לא יודע מי זה "אורסט קייוואן",
אבל האוטוגלידה הנמס זה פרוייקט שלThe Glue Society הגאונים הנקראHot with the Chance of a Late Storm
פטיט - איתך ב-100%. זה ה-עיתוי.
נועה - וניליה זו ארץ פלאות. הבעיה שיש לי טעמים קבועים שאני לא מצליחה להשתחרר מכבליהם ולנסות מחוזות חדשים. האמת שיש בעיות מבאסות יותר.
חני - סורי אם זה לא היה ברור, אבל הקולהאוס היא בהשראתו, לא פרויקט שלו.
אליס - כל יום, משהו חדש, וכל זה, הלא כן? ואם כבר לומדים, כדאי לערב בזה גלידה. בעצם תמיד כדאי לערב גלידה.
Yotam H - תודה על התיקון, עדכנתי. הלינק הזה קצת בילבל אותי:
http://www.smh.com.au/news/arts/cream-of-the-crop-133-seaing-is-believing/2006/11/01/1162339919055.html
הם מדברים שם על הפסל, ישר עוברים לדבר על קייוואן שזכה בפרס, ועשיתי קישור לא נכון. שוב תודה.
הוסף רשומת תגובה